Grønnkål på trillebår

Dyrk grønnkål

Grønt, godt og supersunt. Grønnkål er dessuten en grønnsak med utrolig lang sesong. Knekk av de nederste bladene på sensommeren og høsten. I løpet av vinteren kan du spise resten, for grønnkål tåler frost og blir bare søtere i smaken av kulda. På våren skyter den nye skudd og byr på de aller mildeste mykeste grønnkålbladene du kan spise.

Fremgangsmåte

Det enkleste er å kjøpe små grønnkålplanter på et hagesenter med godt utvalg av grønnsaksplanter, men om du ikke vil gjøre det kan du så selv i slutten av april eller i begynnelsen av mai.

  • Så i slutten av april eller begynnelsen av mai. Frøene skal ligge en liten cm ned i jorda.
  • Sett pottene varmt frem til den første spiren kommer opp.
  • Flytt pottene til den lyseste og svaleste vinduskarmen du har (ikke under 14° grader).
  • Når de små plantene har fått fire blader er det på tide å flytte dem i hver sin potte. Dette kalles prikling.
  • Kan plantes ut når det ikke lenger er fare for nattefrost, sånn cirka etter 17. mai i Oslo.

Se også

Slik prikler du
Oppskrift på stuet grønnkål

Hva med å lage pizza med grønnkålpesto?

 

Skrevet av

Liv Derås Bjørnstad

Liv Derås Bjørnstad

Liv jobber som gartner og formidler på Geitmyra matkultursenter for barn. Hun vet det meste som er verdt å vite om økologisk dyrking av grønnsaker, urter, spiselig blomster, frukt og bær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *