Grønnkål på trillebår

Dyrk grønnkål

Grønt, godt og supersunt. Grønnkål er dessuten en grønnsak med utrolig lang sesong. Knekk av de nederste bladene på sensommeren og høsten. I løpet av vinteren kan du spise resten, for grønnkål tåler frost og blir bare søtere i smaken av kulda. På våren skyter den nye skudd og byr på de aller mildeste mykeste grønnkålbladene du kan spise.

Fremgangsmåte

Det enkleste er å kjøpe små grønnkålplanter på et hagesenter med godt utvalg av grønnsaksplanter, men om du ikke vil gjøre det kan du så selv i slutten av april eller i begynnelsen av mai.

  • Så i slutten av april eller begynnelsen av mai. Frøene skal ligge en liten cm ned i jorda.
  • Sett pottene varmt frem til den første spiren kommer opp.
  • Flytt pottene til den lyseste og svaleste vinduskarmen du har (ikke under 14° grader).
  • Når de små plantene har fått fire blader er det på tide å flytte dem i hver sin potte. Dette kalles prikling.
  • Kan plantes ut når det ikke lenger er fare for nattefrost, sånn cirka etter 17. mai i Oslo.

Se også

Slik prikler du
Oppskrift på stuet grønnkål

Hva med å lage pizza med grønnkålpesto?

 

Skrevet av

Liv Derås Bjørnstad

Liv Derås Bjørnstad

Liv jobber som gartner og formidler på Geitmyra matkultursenter for barn. Hun vet det meste som er verdt å vite om økologisk dyrking av grønnsaker, urter, spiselig blomster, frukt og bær.

2 kommentarer om “Dyrk grønnkål”

  1. Hei! Takk for fin side!

    Vi bor i en gård på Torshov, og har fått masse grønnkål! Det er så gøy! Jeg høsta helt til desember! Nå har de imidlertid vokst veldig mye på kort tid, og det er kommet blomster på toppen. Hva gjør vi med de da?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *