Eplekompott

Å koke epler eller pærer med honning og deilige aromatiske kryddere gir vann i munnen! Vi bruker epler i denne oppskriften, men du kan gjerne bruke pærer. Eplekompott smaker godt på brødskiva og til yoghurt.

Gir 3 dl eplekompott

500 g epler
1 spiseskje honning
1⁄2 ts ekte vaniljesukker eller frø fra 1⁄2 vaniljestang
1⁄2 ts kanel
1⁄4 ts allehånde
1⁄2 ts kardemomme
1 dl vann

  1. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær i terninger.
  2. Bruker du vaniljestang, så deler du den i to og åpner den på langs med en skarp kniv. Ta ut frøene ved å skrape ut med en teskje.
  3. Knus krydrene i en morter.
  4. Ha eplene i en kjele med honning, vanilje, krydder.
  5. La småkoke under lokk til eplene er møre, ca. 15 minutter.

 

Skrevet av

Andreas Viestad

Andreas Viestad

Andreas Viestad er en norsk forfatter, journalist og matskribent, kjent for sin ukentlige matspalte i Dagbladets lørdagsbilag Magasinet og som spaltist avisa Washington Post. Han er også faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn som drifter urbandyrking.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *