Grønn pizza

Denne grønne pizzaen er kjempegod og enkel. Fyllet består kun av grønnkålpesto og cottage cheese. Middagen er ferdig i en fei med pesto i kjøleskapet.

Ordet pesto kommer av pestare, som betyr å knuse eller banke på italiensk. Den mest kjente pestoen er laget av basilikum, parmesan (eller sauemelksosten pecorino), pinjekjerner og olivenolje, men du kan lage pesto av nesten hva som helst. Vi lager vår variant med vinterens hardhaus, grønnkål. Vi har også i både skallet og saften fra en sitron og bytter ut pinjekjernene med gresskarkjerner!

Du kan bytte ut grønnkålen med spinat eller persille, eller lage den originale varianten med basilikum. Bruker du spinat eller persille trengs ikke koking.

Du trenger:
pizzabunn
cottage cheese
grønnkålpesto

Grønnkålpesto

1 liter vann
1 ts salt
100 g grønnkålblader
1 fedd hvitløk
2 ss revet parmesan
skall og saft fra 1/2 sitron
2 ss gresskarkjerner
1 dl olje
salt og pepper

1. Sett en kjele på komfyren med vann og salt. La det koke opp.
2. Vask grønnkålbladene. Fjern den tykke stilken.
3. Skjær grønnkålen i tynne strimler og kok i ca. 5 minutter.
4. Avkjøl grønnkålen i rennende kaldt vann etter at den er kokt. Skyll godt av.
5. Skrell hvitløken og riv parmesanen.
6. Rasp skallet av sitronen. Det er det gule skallet, ikke det hvite, du skal bruke. Legg til side.
7. Press saften ut av sitronen.
8. Kjør grønnkål, olje, hvitløk, gresskarkjerner, ost og sitronsaft til en saus med en stavmikser.
9. Smak til med litt salt og pepper, og rør inn sitronskallet.

Her kan du se hvordan pizzaen ble laget under åpen gård 30. april 2016:

En kommentar om “Grønn pizza”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *