Gulrot. Foto Erik Røed

Høst gulrøtter før ferien!

Om du sår gulrøtter i mars-april rekker du å høste små gulrøtter før du drar på sommerferie. Så gulrøttene innendørs i melkekartonger for å komme i gang ekstra tidlig med dyrkingen. Gulrotfrø blir fort gamle så det kan være lurt å kjøpe nye, hvert fall annenhvert år.

  • Så ca. ti frø i hver kartong, dekk med klar plast, stikk hull i plasten, og sett dem på et varmt sted til du så vidt ser den første spiren.
  • Når det første frøet har spirt skal gulrøttene stå lyst og kjølig. Hvis mulig er ca. 15° ideelt. Kanskje de kan stå på soverommet eller verandaen? Om du ikke har et kjølig sted er det lurt å gi spirene litt ekstra lys.
  • Når plantene har blitt noen centimeter store, fjerner du noen sånn at det er fem-seks gulrotplanter igjen i kartongen.
  • I midten av mai skjærer du av bunnen på kartongen og planter den i en stor krukke eller et bed. Vann godt, kryss fingrene for varmt vær, og høst fine små gulrøtter frø du drar på sommerferie.
Gulrot i melkekartong
Gulrøtter i melkekartong.

Skrevet av

Liv Derås Bjørnstad

Liv Derås Bjørnstad

Liv jobber som gartner og formidler på Geitmyra matkultursenter for barn. Hun vet det meste som er verdt å vite om økologisk dyrking av grønnsaker, urter, spiselig blomster, frukt og bær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *