Grønt, godt og supersunt. Grønnkål er dessuten en grønnsak med utrolig lang sesong. Knekk av de nederste bladene på sensommeren og høsten. I løpet av vinteren kan du spise resten, for grønnkål tåler frost og blir bare søtere i smaken av kulda. På våren skyter den nye skudd og byr på de aller mildeste mykeste grønnkålbladene du kan spise.
Fremgangsmåte
Det enkleste er å kjøpe små grønnkålplanter på et hagesenter med godt utvalg av grønnsaksplanter, men om du ikke vil gjøre det kan du så selv i slutten av april eller i begynnelsen av mai.
- Så i slutten av april eller begynnelsen av mai. Frøene skal ligge en liten cm ned i jorda.
- Sett pottene varmt frem til den første spiren kommer opp.
- Flytt pottene til den lyseste og svaleste vinduskarmen du har (ikke under 14° grader).
- Når de små plantene har fått fire blader er det på tide å flytte dem i hver sin potte. Dette kalles prikling.
- Kan plantes ut når det ikke lenger er fare for nattefrost, sånn cirka etter 17. mai i Oslo.
Se også
Slik prikler du
Oppskrift på stuet grønnkål
Hva med å lage pizza med grønnkålpesto?