Skoleuke på Geitmyra. Foto: Erik Røed.

Om oss

Det er Geitmyra matkultursenter for barn som står bak urbandyrking.no. På Geitmyra matkultursenter for barn dyrker vi økologisk fordi det er best for oss og for naturen. Vi er så heldige å ha egen gartner som passer på et lite drivhus, vekstkasser på tunet, et fyldig urtebed og en stor parsell i Geitmyra skolehage.

All maten vi dyrker brukes i undervisningen på kjøkkenet, og matrestene komposteres eller blir til hønemat. Alt vi dyrker er med på å lære barn om matens opprinnelse og kretsløpet som maten er en del av. Vi dyrker ikke mest mulig. Vi dyrker grønnsaker med et budskap.

Vi har laget denne nettsiden fordi vi ønsker at så mange barn som mulig skal bli glade i mat som gjør dem godt. Vi håper du får inspirasjon til å dyrke din egen mat og til å ta med barna på dyrkingen. Barn som dyrker, spiser mer frukt og grønt! Kontakt oss gjerne hvis det er noe du lurer på.

Hvem er vi på urbandyrking.no?

Liv med gresskar

Liv jobber som gartner og formidler på Geitmyra matkultursenter for barn. Hun er utdannet fra Skillebyholm Biodynamiske gartnerskole. Liv vet det meste som er verdt å vite om økologisk dyrking av grønnsaker, urter, spiselig blomster, frukt og bær.

 

 

Andreas er kokken

Andreas Viestad er en norsk forfatter, journalist og matskribent, kjent for sin ukentlige matspalte i Dagbladets lørdagsbilag Magasinet og som spaltist i avisa Washington Post. Han er også grunnlegger og faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn.

Se også

Geitmyra matkultursenter for barn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *