Å koke epler eller pærer med honning og deilige aromatiske kryddere gir vann i munnen! Vi bruker epler i denne oppskriften, men du kan gjerne bruke pærer. Eplekompott smaker godt på brødskiva og til yoghurt.
Gir 3 dl eplekompott
500 g epler
1 spiseskje honning
1⁄2 ts ekte vaniljesukker eller frø fra 1⁄2 vaniljestang
1⁄2 ts kanel
1⁄4 ts allehånde
1⁄2 ts kardemomme
1 dl vann
- Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær i terninger.
- Bruker du vaniljestang, så deler du den i to og åpner den på langs med en skarp kniv. Ta ut frøene ved å skrape ut med en teskje.
- Knus krydrene i en morter.
- Ha eplene i en kjele med honning, vanilje, krydder.
- La småkoke under lokk til eplene er møre, ca. 15 minutter.