Nytt liv til gamle fedd
Har du hvitløksfedd i grønnsaksskuffen som er blitt grønne i midten? Da er de kanskje litt bitre og ikke så gode å spise. Men ikke kast dem! Gi dem nytt liv: sett dem i en potte med jord og vent til gresset vokser. Det kan du klippe av og krydre maten med.
Eggeskall til urtene
Spar på eggeskall og grav dem ned i jorden i urtebedet. De fleste krydderurter er glade i kalk, som eggeskallene er rike på. Det er ypperlig ressursutnyttelse.
Spis ertespirer
Legg vanlige, gjerne økologiske, gule erter i vann i et døgn i kjøleskapet før du sår dem i potter, bed, verandakasser eller lignende. Spis spirene når de er fra 5-15 cm. Nydelig!
Gulrøtter og rødbeter til vinteren
Rundt sankthans er et perfekt tidspunkt å så gulrøtter og rødbeter du vil lagre gjennom vinteren. Kålrot kan du vente litt med å så.
Poteteter i eggekartong
Legg poteter i vinduet eller et annet lyst sted, så får du settepoteter med robuste groer. En eggekartong er fin å bruke som potetstativ.
La gulrota blomstre!
Planter du en hel gulot, vil du etter 1 til 2 måneder få gulrotblomster!