Dyrkeglede i skolehagen. Foto: Erik Røed.

Dette har du ikke tenkt på!

Nytt liv til gamle fedd

Har du hvitløksfedd i grønnsaksskuffen som er blitt grønne i midten? Da er de kanskje litt bitre og ikke så gode å spise. Men ikke kast dem! Gi dem nytt liv: sett dem i en potte med jord og vent til gresset vokser. Det kan du klippe av og krydre maten med.

Eggeskall til urtene

Spar på eggeskall og grav dem ned i jorden i urtebedet. De fleste krydderurter er glade i kalk, som eggeskallene er rike på. Det er ypperlig ressursutnyttelse.

Spis ertespirer

Legg vanlige, gjerne økologiske, gule erter i vann i et døgn i kjøleskapet før du sår dem i potter, bed, verandakasser eller lignende. Spis spirene når de er fra 5-15 cm. Nydelig!

Gulrøtter og rødbeter til vinteren

Rundt sankthans er et perfekt tidspunkt å så gulrøtter og rødbeter du vil lagre gjennom vinteren. Kålrot kan du vente litt med å så.

Poteteter i eggekartong

Legg poteter i vinduet eller et annet lyst sted, så får du settepoteter med robuste groer. En eggekartong er fin å bruke som potetstativ.

La gulrota blomstre!

Planter du en hel gulot, vil du etter 1 til 2 måneder få gulrotblomster!

Skrevet av

Liv Derås Bjørnstad

Liv Derås Bjørnstad

Liv jobber som gartner og formidler på Geitmyra matkultursenter for barn. Hun vet det meste som er verdt å vite om økologisk dyrking av grønnsaker, urter, spiselig blomster, frukt og bær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *