Skogs-slush

Av bjørkekvister og granskudd kan du lage en forfriskende drikk med smak av skogen! Her lager vi slush, men du kan også bruke saften til å lage ispinner eller drikke den iskald. Saften kan med hell fryses ned så du kan nyte den utover sommeren.

Her får du oppskrift på saft av bjørkekvister og granskudd. Den raskeste måten å lage slush på er å blande safta med knust is. Husk å plukke irrgrønne granskudd og unge bjørkekvister når det er vår.

Bjørkekvist-slush

Gir 5-6 liter saft

2 l unge bjørkekvister
5 l vann
1 kg sukker

  1. Kok sukkerlake av sukker og vann.
  2. Unge kvister uten skudd klippes i ca. 10 cm lange biter og legges i sukkerlaken.
  3. Kok opp, og trekk kjelen til side. La saften med kvistene i trekke natten over.
  4. Sil gjennom et klede og avkjøl.
  5. Bland safta med knust is til slush.

Granskudd-slush

Gir ca. 1 liter saft

8 dl unge granskudd
1 l vann
2 dl sukker

  1. Kok granskuddene med 1 liter vann i 10 minutter.
  2. Tilsett sukkeret og gi ett nytt oppkok.
  3. Sil av granskuddene, og avkjøl saften.
  4. Bland safta med knust is til slush.

Skrevet av

Andreas Viestad

Andreas Viestad

Andreas Viestad er en norsk forfatter, journalist og matskribent, kjent for sin ukentlige matspalte i Dagbladets lørdagsbilag Magasinet og som spaltist avisa Washington Post. Han er også faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn som drifter urbandyrking.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *