Stuet grønnkål og brokkoli

Stuet grønnkål med brokkoli og fløte

Grønnkål er en kålsort som har den fordelen at den kan høstes gjennom hele vinteren fordi den tåler frost. Grønnkålen har tykk stilk og ruglete, fyldige og mørkegrønne blader. Man kan koke den, dampe den, stue den og til og med lage grønnkålchips av den.

Her lager vi en kremet og deilig stuing av vitaminbomben.

Til 4 personer

2 grønnkålblader
1/4 brokkoli
2 dl kaldt vann
1 ss matolje
1 fedd hvitløk
2 dl fløte
1 ts frisk estragon eller 1⁄2 ts tørket estragon
2 ts sitronsaft
1 ts salt
litt nykvernet pepper

  1. Skyll grønnkålen godt og skjær den i tynne strimler.
  2. Skyll brokkolien og skjær bukettene løs fra stilken.
  3. Skrell og finhakk hvitløken.
  4. Sett stekepannen på ganske høy varme. Kjenn med håndflaten over pannen at det begynner å bli varmt. Ha i grønnkålen og hell på det kalde vannet. Det begynner å dampe, og snart vil kålen falle sammen.
  5. Ha i brokkolibukettene.
  6. Når vannet er fordampet, setter du ned varmen og har i oljen og hvitløken. La det frese raskt.
  7. Hell i fløten og la det hele surre i ca. 5 minutter mens du rører.
  8. Ha i sitronsaft, estragon og salt. Smak til om du trenger mer salt eller sitronsaft.

Se også

Slik dyrker du grønnkål

Skrevet av

Andreas Viestad

Andreas Viestad

Andreas Viestad er en norsk forfatter, journalist og matskribent, kjent for sin ukentlige matspalte i Dagbladets lørdagsbilag Magasinet og som spaltist avisa Washington Post. Han er også faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn som drifter urbandyrking.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *