Tabbouleh

Våren 2016 arrangerte Geitmyra en serie med familiekurs for barn og voksne fra Torshov transittmottak. Hamest fra Syria var med på kurset som medlærer og lagde blant annet tabbouleh, en av de mest kjente salatene fra Midtøsten.

Mange tror at tabbouleh er en bulgursalat, men som Hamest viste på kurset, er dette først og fremst en persillesalat som kun inneholder littegrann bulgur. Salaten er enkel og rask å lage. Bruk gode, søte tomater og rikelig med persille. Når du lager tabbouleh er det viktig å skjære grønnsakene i terninger. Bulgur er en slags hvete, og i denne salaten skal den ikke kokes. Bulgurkornene vil trekke til seg safta fra olivenoljen og sitronen og svelle.

En stor bunt persille
5-6 store tomater
1 liten løk (gul løk, ikke rødløk)
1 liten bunt frisk mynte
1 ts tørket mynte
3 ss olivenolje
1/2 sitron
2 ss bulgur
salt

1. Vask persillen og grovhakk. Du bruker det meste av kvasten.
2. Vask tomatene og skjær i terninger.
3. Rensk løken, og skjær fine biter.
4. Ha i finhakket, frisk mynte og tørket mynte.
5. Ha i olivenolje, sitronsaft og salt.
6. Tilslutt har du i bulgur. Det fins tre typer bulgur, fin, medium og grov, og Hamest bruker fin.
7. Bland alt godt sammen, og la stå i ca. 10-15 minutter.

Se også

Yoghurtsalat fra Irak med granateple

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *