Ugresspesto

Om våren spretter de ville vekstene frem. Vokser de i bedet kaller du det ugress. Luk dem bort, men ikke kast det automatisk, mye av ugresset er god mat. Både nesle og skvallerkål finner du nesten overalt, enten du vil ha det der eller ikke.

P.S. Har du nøtteallergi kan nøttene byttes ut med gresskarkjerner. Det er kjempegodt og sunt!

1 stor neve brennesle
1 stor neve skvallerkål
1 stor neve løvetannblader (ikke stengelen eller blomsten)
1,5 dl revet parmesan eller annen smakskraftig, lagret ost.
3 ts ramsløkpuré eller hakket ramsløk
4 ss skoldede hasselnøtter, hakket
1 ss sitronsaft
1/2 ss sitronskall
1 dl olivenolje
salt og pepper

  1. Vask de innhøstede bladene godt, og rens dem for grove stilker.
  2. Fjern det tynne brune skallet fra hasselnøttene ved å riste dem lett i ovnen, avkjøl og gni dem mot hverandre mellom håndflatene.
  3. Kjør neslene, skvallerkålen, løvetannbladene og nøttene i en kjøkkenmaskin sammen med ramsløken og oljen. Du kan også bruke en morter.
  4. Ha i sitronsaft og revet sitronskall. Smak til med salt og pepper. Rør inn den revne osten til slutt.

Se også

Syltet rababrbra
Grønn pizza med grønnkålpesto

Skrevet av

Andreas Viestad

Andreas Viestad

Andreas Viestad er en norsk forfatter, journalist og matskribent, kjent for sin ukentlige matspalte i Dagbladets lørdagsbilag Magasinet og som spaltist avisa Washington Post. Han er også faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn som drifter urbandyrking.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *