Urtesalt

Blander vi salt og urter blir saltet ekstra godt, og urtene holder seg nesten evig. Å lage urtesalt er en lur måte å ta vare på ferske urter du ikke får brukt før de visner. De fleste typer urter kan brukes til urtesalt, men noen er mer egnet til andre ting. Estragon er for eksempel best å legge på eddik, og basilikum gir en fin krydderolje.

Ta gjerne vare på de groveste stilkene når du har plukket av bladene. De kan være fine å bruke som grillspyd!

Urtesalt med rosmarin

Bladene fra 4 stilker fersk rosmarin
2 dl grovt havsalt

Urtesalt med einebær og laurbær

2 ss einebær
4 laurbærblader
2 dl grovt havsalt

Urtesalt med salvie

20 store blader fersk salvie
2 dl grovt havsalt

Fremgangsmåte for alle variantene

  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
  2. Kjør maskinen til du får en jevn blanding.
  3. Ha blandingen på glass eller pose.

Skrevet av

Andreas Viestad

Andreas Viestad

Andreas Viestad er en norsk forfatter, journalist og matskribent, kjent for sin ukentlige matspalte i Dagbladets lørdagsbilag Magasinet og som spaltist avisa Washington Post. Han er også faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn som drifter urbandyrking.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *